Toiminta

Helmikuussa 2014 avattiin Lapualle Mimilii Ky:n ryhmäperhepäiväkoti Saarenkankaalla rivitalossa, jossa on pieniä lapsia hoidettu perhepäivähoidossa kymmeniä vuosia. Syksyllä kahdeksan paikkainen ryhmis muutti naapuriin ja lisäksi tilaa on kahden esikoululaisen iltapäivähoitoon. Kesällä 2014 valmistui uusi rakennus Mimiliin päiväkodiksi osoitteeseen Saarentie 1, joka sai nimekseen Mimilii-Ankkuri. Pieni kodinomainen päiväkotimme Mimilii-Liidokki aloitti toimintansa syksyllä 2014. Liidokki toimii Ilkan alueella Höyläkuja 4 osoitteessa.Syksyllä 2016 avaamme Mimilii-Ankkurin laajennusosuuden, johon saamme lisää tilaa lapsille ja huippuvarustellun luomukeittiön.

Esiopetus on ostopalveluna kaupungilta ja esikoululaisten iltapäivähoito on palvelusetelillä. Esikoulu toiminta on klo: 9-13.

Toimintamme painottuu liikuntaan. Lapset voivat opetella erilaisia liikuntataitoja leikin avulla. Lapset haluavat liikkua luonnostaan ja me tarjoamme siihen mahdollisuuden luomalla leikkiympäristön, jossa on mahdollista oppia uusia taitoja. Liikunnan avulla voi oppia esim. sosiaalisia taitoja ja matematiikkaa. Numeroiden oppiminen sujuu leikiten kun se yhdistetään vaikka juoksuleikkiin. Toisen huomioon ottaminen ja auttaminen tulee liikuntaleikeissä kuin itsestään. Teemme Simpsiön maastossa säännöllisesti metsäretkiä ja  muualla rakentamattomassa ympäristössä. Hyödynnämme myös lähileikkipuistoja oman ison leikkialuuen lisäksi.

Lapsilähtöinen toimintamme perustuu siihen, että lapsia kuunnellaan ja jokainen on oma yksilönsä. Teemme vanhempien kanssa yhteistyötä ja jokaiselle lapselle laaditaan varhaiskasvatussuunnitelma. Toimintaamme ohjaa myös Lapuan kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma. Toimimme myös iänmukaisissa pienryhmissä ja kodinomaisissa tiloissa olemme myös pienet ja isommat paljon yhdessä, jolloin lapset oppivat toinen toisiltaan paljon.

Liikunta toiminnassamme

– Ulko-ja sisäleikeissä
– Arjen siirtymätilanteissa
– Viikottain ohjatuilla liikuntatuokioilla

Vuodenajan ja lasten innostuksen mukaan toimintaamme sisältyy mm.:

– Metsä- ja puistoretket
– Pulkkamäki
– Mimiliin leikkimieliset yleisurheilu- ja hiihtokilpailut
– Liikuntalajien alkeita mm.: luistelua, hiihtoa, jalkapalloa, lentopalloa
– Musiikkiliikunta, satujumppa

Viikottaiset luistelut Lapuan jäähallissa kuuluvat ohjelmaamme kunnes hiihtosäät saapuvat. Luistelussa harjoittelemme ensin perusasioita kaatumista, ylösnousua, jarruttamista jne. Taitojen karttuessa jäällä leikimme palloilla, kiekoilla, pehmoleluilla jne. Näihin osallistuminen on kuitenkin vanhempien päätettävissä ja aina on tarjolla vaihtoehtoista toimintaa.

– Toivomme vanhempien hankkivan luistimet ja sukset.
– Leikeissä verkkokauppamme Puky-potkutteluvälineet (potkulaudat, potkupyörät, nelipyöräiset ja polkupyörät) ovat lasten käytössä päivittäin tasapainon kehittäjinä.

Luomuruoka

Päivähoidossamme on pääosin luomuruoka ja kuulumme Portaat luomuun  -ohjelmaan.  Luomuruoka on puhdasta ja lisäaineetonta. Hyödynnämme luomutuotantoa niin pitkälle kuin mahdollista. Ruokalistaan kuuluu mm. viljapossua, lisäaineettomia vaihtoehtoja ja lähiruokaa. Mimiliissä on oma kokki, jotta ruoka olisi toivotun mukaista kotiruokaa valmistettuna valmitsemistamme parhaista raaka-aineista.

Hoitomaksu

Hoitomaksun suuruus määräytyy samoin kuin kaupungin hoitopaikoissa. Lisämaksumme on 40€/kk kokopäivähoidossa. Esikoululaisilta ei mene lisämaksua.  Päivähoitoa haetaan palvelusetelihakemuslomakkeella, johon voi liittää tuloselvitykset. Hakemus liitteineen palautetaan perusturvakeskukseen. Laskutamme asiakkaalta omavastuuosuuden palvelusetelistä eli normaalin päivähoitomaksun verran + lisämaksun. Hakemukset saa meiltä tai netistä tulostamalla: Lapuan kaupunki – päivähoitopalvelut. Samasta osoitteesta löytyy lisää infoa palvelusetelistä. Ota kuitenkin ensin meihin yhteyttä ja katsotaan hoitopaikkatilanne. p. 050 33 98 988/Annika annika@mimilii.fi

Luontokasvatus

Metsäretkillä voimme seurata luonnonilmiöitä, ihmetellä ja leikkiä Simpsiön metsässä. Lapsen motoriikka, koordinaatiokyky ja tasapaino kehittyvät retkeilyn yhteydessä. Omaan puutarhaan istutamme kasveja kasvamaan ja jännittää mitä niistä tuleekaan.

Englannin kielisuihku

Päiväkotimme arkea rikastuttaa englanninkielen kielisuihkutus. Kielisuihkussa opitaan kieltä laulujen, leikkien, lorujen ja fraasien avulla. Minkä tahansa kielen oppiminen auttaa kielten myöhempää oppimista. Laululeikit ja lorut eri kielillä voivat olla hauskoja ja haluamme hyödyntää intoa oppia vieraan kielen sanoja alle kouluikäisenä. Englanninkielisiä toimintahetkiä järjestämme säännöllisesti sekä yhdistämme sitä muuhun toimintaan.

Musiikki

Rohkaisemme lapsia tuottamaan musiikkia. Musiikkihetkiä on säännöllisesti: laulelemme ja soittelemme päivittäin. Meillä on ihan oma artisti, joka laulattaa ja leikittää pienryhmissä lapsia silloin tällöin (Charlotta).

Pienillä käsillä

Lapsen omat ideat ja aikuisen antamat mallit saavat aikaan taideteoksia, jotka haluamme asettaa esille lasten ja aikuisten nähtäville. Kun taiteilijoille annetaan aikaa piirreellä ja askarrella pääsee luovuus valloilleen.

Leikiten aamusta iltapäivään

Haluamme antaa leikille tilaa päivän aikana. Tilat ja toiminnan järjestämme niin, jotta pitkäkestoiselle leikille jää aikaa. Ketään ei jätetä yksin ja toisten huomioon ottamista harjoitellaan päivittäin. Leikkien ja tutkimusten kautta opettelemme asioita.

Mediakasvatus ja tekniikka

Medialeikit: Toiminnassamme näkyy lasten itse tekeminen, tutkiminen ja kokeminen leikeissä sekä erilaisten projektien muodossa. Luomme itse esim. valokuvaamalla, tekemällä oman sanomalehden (Liidokin Sanomat) tai rakentelemalla.

Hoidon aloitus Mimiliissä

Hoitopaikka on varmistunut:

-Hoitopaikassa on hyvä tulla tutustumaan 1-2 kertaa. Toisella tutustumiskerralla tai hoidon alkaessa sovitaan kuka on lapsen omahoitaja
-Ensimmäinen viikko on hyvä aloittaa pehmeästi varsinkin, jos lapsi on päivähoidossa ensimmäistä kertaa. Tietenkin perheen tilanne huomioon ottaen.

Ensimmäinen päivä:
Hoitoon voi jäädä 1-3h
Tutustuminen leikkeihin ja kavereihin yhdessä omahoitajan kanssa

Toinen päivä:
Lapsi voi osallistua koko aamupäivän toimintaan ja kotiinlähtö voi olla esim. lounaan jälkeen

Kolmas päivä:
Sovitaan yhdessä omahoitajan kanssa, mikä olisi lapselle sopiva pituus päivälle. Seuraavina päivinä on hyvä pitää hoitopäivä vielä lyhyenä.